sâmbătă, 21 decembrie 2013

,,Salvarea Crăciunului"

          

    Era Ajunul Crăciunului. O familie frumoasă locuia într-o casă nemaipomenit de frumoasă în care erau mii şi mii de luminiţe. 
   Doi fraţi sărmani care încă nu ştiau ce e să ai un Crăciun fericit au trecut pe acolo.Erau uimiţi de splendoarea luminţelor şi a betelei viu colorată. Deodată începe să ningă, dar ei erau neclintiţi din poarta casei. Familia înstărită avea o fetiţă frumoasă, cu bucle aurii şi cu ochi albastri. Atunci când o priveai te pierdeai în cerul plin cu nori. Zărindu-i pe aceşti copii uimiţi de luminile casei, a rugat-o pe mama ei dacă i-ar putea primi să le dea nişte biscuiţi calzi şi un pahar cu lapte.
   Mama i-a dat voie, iar ea nu a ezitat şi i-a chemat. În privirea copiilor scânteia un foc din adâncul sufletului.    Bine intraţi  nu-şi mai dezlipeau privirile de la lucrurile fine ale fetiţei. Ea i-a întrebat cum îi cheamă. Ei i-au răspuns că Abel şi Cain. Fetiţa zâmbindu-le le-a spus că pe ea o cheamă Anabell.
   Deodată, prin inima Anabellei s-a lăsat o apăsare grea văzând nefericirea copiilor cu nume biblice. Întrebându-i dacă au primit vreodată un cadou, copiii i-au răspuns că atunci când părinţii lor trăiau aveau şi ei un Crăciun asemănător. 
   Anabell şi-a rugat părinţii să rămână şi aceşti doi copii orfani la ei, în casă, de Crăciun. Desigur, pentru părinţii  ei nu era nimic imposibil. Ba chiar a pus să i se pregătească o cameră, în care să poată să se odihnească. 
   Anabel a fost cu ei la cumpărături luându-le haine curate şi frumoase. Se citea în ochii lui Abel şi a lui Cain o fericire enormă. 
   Venind seara au luat cina, o mâncare tradiţională,  făcută de mama Anabellei. 
   După o masă copioasă cu multe bunătăţi, ei s-au gândit să le mulţumească parinţilor Anabellei şi acesteia.      Multumiţi de acest dar de la Dumnezeu au înţeles că părinţii lor nu au uitat de ei şi le-a trimis un înger sub chip de fetiţă. Au adormit cu lacrimi în ochi.
    Dimineaţa, toată familia era jos sub crengile bradului verde. Se întrebau oare de ce? Coborau încet fără să li se simtă prezenţa. Erau multe cadouri acolo.S-au dus până acolo şi se uitau la cadoul Anabelei care era un set de bijuterii. Anabell i-a împins către brad arătându-le că mai sunt două cadouri cu numele lor. Abel a primit ce visa: o masinuta de teren, iar Cain o trusă de doctor, pentru că întotdeauna a visat să vindece oamenii. 
   Părinţii Anabellei s-au hotărât să-i înfieze. Fata era fericită pentru că avea 2 fraţi minunaţi. 
   Şi au făcut împrenună multe CRĂCIUNURI de atunci înainte, până când fiecare avea familie şi se adunau toţi fericiţi. Fraţii Anabellei o iubeau extraordinar de mult. Şi au trăit fericţti până la adânci bătrâneţi cu copii, nepoţi şi aşa mai departe.


Sursa gif: internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu