sâmbătă, 21 decembrie 2013

Scrisoare către Moş Crăciun şi Ajunul Crăciunului în alte ţări


  Obiceiul de a redacta o scrisoare catre Mos Craciun este o traditie de Craciun. Scrisorile de obicei contin o lista de jucarii pe care le doresc copii si confirmarea faptului ca au fost buni. 
  Unii sociologi au constatat ca fetele de obicei, scriu mai politicos si mai mult decat baietii, chiar daca cererile lor nu sunt mai mari decat ale celorlati si au tendinta de a folosi expresii mai complexe. Fetele cer cel mai adesea si cadouri pentru alte persoane. 
  Satul lui Mos Craciun din Finlanda a fost infiintat in 1985 si din acel an au fost primite peste 12,5 milioane de scrisori din peste 197 de tari. Din Romania au fost trimise peste 33 000 de redactari spre aceasta destinatie.
  In Statele Unite, copiii lasa in seara de Ajun prajituri si lapte pentru Mos Craciun. 
   In Olanda, acesta vine pe un cal alb si pune cadourile in saboti confectionati din lemn, iar in Rusia el este insotit de Alba-ca-Zapada. 
  In Suedia, darurile sunt puse intr-un sac ingropat adanc in zapada, iar Mos Craciun este un pitic imbracat in rosu, cu barba alba, caruia ii place sa manance orez cu lapte (o mancare traditionala). 
   In Italia exista obiceiul ca, inainte de Mos Craciun, sa vina Befana. Ea se deplaseaza pe matura si verifica daca au fost cuminti copiii, lasandu-le cadouri langa brad. 
   In Anglia, cei mici arunca scrisorile pentru Mos Craciun in soba astfel incat dorintele lor sa iasa pe cos. 
   In Islanda exista 13 Mosi Craciun, cate unul pentru fiecare zi a sarbatorilor de iarna. In perioada 24 decembrie – 6 ianuarie, acestia impart copiilor cuminti cadouri, cei rai primind un cartof. In Elvetia, el aduce pomul de Craciun in casele oamenilor, obicei ce dateaza din 1775
 

Sursa gif: internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu